söndag 26 oktober 2014

Men så trött jag blir...

Dorotea Pettersson har lyckats kapa medierna med sin "5 AM"-rörelse de senaste dagarna inför tidsomställningen. Tanken är tydligen att gå upp kl 5 på morgonen så att man hinner med allt det där man inte hinner annars, motion, planering av dagen och kunskapsinhämtning.

Jag blir så trött... inte behöver vi stressa en timme till om dagen. Och inte är lösningen på den stress vi känner att vi sover mindre och planerar oss till döds en timme till. Om du har för mycket att göra - bestäm dig då för att göra mindre!

Igår hade vi kalas här hemma för en familjemedlem. Istället för att gå upp tidigt och springa omkring hela förmiddagen som en skållad råtta så nöjde vi oss med köpekakor och satt istället i lugn och ro vid lunchbordet med kaffe och en liten kaka. Barnen drog fram block och pennor och var helt plötsligt väldigt kreativa och skrev lappar och satte upp runt i huset för att skapa en bana åt oss... och sen kom gästerna och då fikade vi och hade precis hur trevligt som helst, fast kakorna kom direkt från Ica.

Jag älskar att baka och fixa kalas på olika sätt. I den bästa av världar bjuder jag gärna på 15 sorters hembakat i ett perfekt städat hem. Men att dra ner på kraven handlar också om att välja bort det om är roligt, och prioritera lugn och ro, återhämtning och samvaro med familjen istället för att skrika åt barnen som bråkar när mamma står i köket och bakar en aldrig så god kaka medan pappa stressat försöker få hemmet i toppskick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar